BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera når 100 millioner

Milepæl på Android-plattformen.

Opera vokser kraftig på Android.
Opera vokser kraftig på Android. Bilde: Marius Jørgenrud
26. aug. 2014 - 10:21

Den norske Opera-nettleseren viser seg å være populær på Android-plattformen, og selskapet melder i dag at 100 millioner aktive Android-brukere benytter seg av nettleseren. Det er en dobling i forhold til for ett år siden.

De landene der Opera er mest populært er India, Kina, Indonesia, Russland og Mexico. Den mest populære applikasjonen til Opera på Android er Opera Mini. Denne nettleseren fungerer på de aller fleste mobiler, selv eldre modeller, og komprimerer data slik at kostnadene blir lavere og overføringshastigheten bedre på dårligere utbygde nettverk.

Den mer tradisjonelle Opera-nettleseren følger etter, og til slutt kommer Opera Max, en applikasjon som reduserer størrelsen på bilder og videoer i andre applikasjoner.

Voksende markeder har lenge vært et satsingsområde for Opera, og nylig bekreftet selskapet en avtale med Microsoft der Opera Mini blir standardnettleser på alle selskapets mobiltelefoner som ikke kjører Windows Phone, det vil si tidligere Nokia-mobiler av det enklere slaget.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.