Opera samarbeider med Mozilla

Opera-sjef Jon S. von Tetzchner samarbeider med konkurrenten Mozilla for å kunne posisjonere seg bedre mot de store.

Opera-sjef Jon S. von Tetzchner samarbeider med konkurrenten Mozilla for å kunne posisjonere seg bedre mot de store.

Opera Software kan i dag melde at det inngår et samarbeid med en allianse bestående av nettleserselskapet Mozilla, IT-gigantene Apple og Sun Microsystems, samt Macromedia.

Alliansen ønsker å utvikle plug in-teknologier som vil legge forholdene bedre til rette for selskaper som lager egne nettlesere, deriblant Opera selv og konkurrenten Mozilla. Plug in-teknologi kan brukes til å vise innhold som lyd og bilde gjennom applikasjoner som Flash, Shockwave, QuickTime eller Java.

    Les også:

Nyutvikling av plug in-teknologi kan gjøre opplevelsen bedre for brukerne, mener selskapene, og kan i tillegg bedre sikkerheten ved bruk av nettleserne. Alliansen arbeider blant annet med å videreutvikle Netscape Plugin Application Program Interface for å støtte avanserte plug in-modeller basert på åpne standarder, skriver Opera i en pressemelding.

- Plugins er en permanent del av det rike innholdet som Internett-brukere kan benytte seg av. Opera ønsker å forbedre denne opplevelsen gjennom å bidra til å føre denne utviklingen i riktig retning i forhold til funksjonalitet, interaksjon og sikkerhet, sier Christen Krogh i Opera Software.

Til toppen