Opera satser på personvern

Kjøper VPN-ekspertise.

Opera satser på personvern
Opera kjøper kanadiske SurfEasy for bedre personvern. Her ved sjefen Lars Boilesen. Bilde: Marius Jørgenrud

Mer sikkerhet er alltid en god ting, og Opera bekrefter i dag oppkjøpet av selskapet SurfEasy, som spesialiserer seg på VPN-tjenester. 

VPN-løsninger som tilbys av SurfEasy krypterer internett-trafikken som går til og fra enheten, slik at man kan koble seg opp uten å frykte at data blir kompromittert.

Les også: Kjøper annonsebedrift

Dette er første gang Opera kjøper et slikt sikkerhetsfokusert produkt, og dette skjer mens flere og flere brukere begynner å bli mer bevisst på personvern og lurer på om de kan stole på nettet slik det fremstår i dag, skriver Opera i en pressemelding. 

- Opera har utviklet seg fra sine nettleser-røtter, og dette oppkjøpet gir oss en brede portefølje av applikasjoner, sier Opera-sjefen Lars Boilesen.

Viktig i nye markeder

I og med at Opera har et stort antall brukere i voksende markeder, er oppkjøpet av en VPN-løsning et viktig poeng. I mange av disse markedene er bruken av VPN stor, enten for å nå utenlandske tjenester som ellers kan være blokkert, eller for å unngå potensiell regjerings-sensur.

Les også: Opera ser store muligheter i Afrika.

SurfEasy har allerede sine frittstående tjenester, og disse skal inntil videre ikke berøres - men målet er selvsagt å inkorporere funksjonene til SurfEasy i Operas produkter. Det er ingen tidskjema for når dette vil skje. 

Heller ikke kjøpssummen er offentliggjort, men ifølge TechCrunch hadde i alle fall SurfEasy behov for mer finansering, med kun én runde etter oppstarten i 2011. 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.