Opera skal fortelle nettsteder hvor brukerne er

Hvis brukerne vil, vel å merke.

Opera skal fortelle nettsteder hvor brukerne er

Hvis brukerne vil, vel å merke.

Opera Software kunngjorde i går at selskapet vil støtte W3Cs Geolocation API-spesifikasjon i en kommende versjon av selskapets nettleser. Fra før har Mozilla annonsert slik støtte i Firefox 3.5.

Spesifikasjonen innebærer at nettsteder kan spørre nettleseren om hvor brukeren befinner seg. Denne informasjonen kan nettleseren hente fra systemet den kjøres på, dersom dette for eksempel har en GPS-mottaker tilgjengelig eller har muligheten til å triangulere kjente WLAN-punkter eller mobilmaster.

Data om WLAN-punkter hentes ved via en webtjeneste fra Skyhook.

Ifølge Opera Software er det mange webapplikasjoner som kan forbedres ved hjelp av slike data. I dette blogginnlegget nevnes blant annet karttjenesten Google Maps, reisetjenesten Dopplr og bildetjenesten Flickr. I den sistnevnte vil man raskt kunne få vist bilder fra området hvor man befinner seg.

En testversjon til Windows av Opera med støtte for Geolocation API er tilgjengelig for nedlasting i blogginnlegget. Selskapet har ikke sagt noe konkret om denne funksjonaliteten vil være inkludert i Opera 10 eller ikke.

Chris Mills i Opera Software understreker i blogginnlegget at nettleseren i hvert enkelt tilfelle vil spørre brukeren om det er greit at posisjonen oppgis.

- Den faktiske lokaliseringen din er ekstremt sensitiv informasjon, skriver Mills. I mange tilfeller vil teknologien kunne bestemme den med noen få meters nøyaktighet.

Som bildet nedenfor viser, er brukergrensesnittet i testversjonen noe enklere enn et man kjenner fra de vanlige Opera-utgavene. Dette er gjort for at testingen skal kunne gjennomføres så enkelt som mulig.

    Les også:

Testversjon av Opera for W3Cs Location API.
Testversjon av Opera for W3Cs Location API.
Til toppen