BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera skviser seg inn på smartklokke

Kommer til Samsungs nyeste.

Opera lover en fullverdig nettopplevelse på en klokke.
Opera lover en fullverdig nettopplevelse på en klokke. Bilde: Opera
7. okt. 2014 - 11:40

Norske Opera når stadig nye enheter: Det ble i dag bekreftet at deres Opera Mini-nettleser vil lanseres til en Samsung-smartklokke, den Tizen-baserte Gear S.

Opera Minis store styrke er komprimeringsteknologien som gjør at nettsidene laster raskere og bruker mindre data. Dette kan være nyttig i kombinasjon med en liten smartklokke-skjerm.

Opera har utviklet mange fingervennlige funksjoner til nettleseren, og har bakt inn sine allerede eksisterende teknologier. Speed Dial lister opp snarveier til nettsider som store knapper, og det inkluderes også The Smart Page, som samler sammen oppdateringer fra sosiale medier og nyhetskilder.

Nettleseren inneholder også en privat modus.

Opera selv lover at opplevelsen av å bruke nettleseren ikke skal stå tilbake for fullverdige enheter, selv om smartklokken har en skjerm på minimale to tommer.

Nettleseren er den første som er tilgjengelig for Gear S, og vil være gratis å laste ned.

Smartklokken i seg selv skal lanseres i løpet av oktober, og bygger som sagt på Samsungs egne Tizen-operativsystem. Den skiller seg også ut fra mengden ved å ha innebygd 3G og Wi-Fi, noe som lar den være nokså uavhengig av en mobiltelefon (selv om man fortatt trenger en Samsung-mobil med Android 4.3 eller nyere for å laste ned applikasjoner).

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.