VPN

Opera Software tjener på personvern-oppstyret i USA

Merker stor etterspørsel etter VPN.

Opera fikk innebygd VPN-klient i 2016.
Opera fikk innebygd VPN-klient i 2016.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. apr. 2017 - 18:30

Opera Software kunne i dag opplyse at etterspørselen etter selskapets nettleser har vokst kraftig i USA i det siste. Økningen startet samme dag som den amerikanske kongressen vedtok et lovforslag om å oppheve et eget sett med personvernregler for internettleverandører, noe som ikke virker tilfeldig.

Disse reglene hadde ennå ikke blitt implementert, noe som betyr at forholdene egentlig ikke endres på grunn av vedtaket, sammenlignet med hvordan de har vært de siste par årene.

Deler av den amerikanske teknologipressen har i mange tilfeller vinklet sakene om dette lovforslaget på en måte som kan ha fått lesere til å tro at lovforslaget, som i går ble undertegnet av president Donald Trump, innebærer noe annet enn at man går tilbake til de eksisterende reglene.

Det skal medgis at digi.nos første sak om vedtaket var noe preget av omtalen saken har fått av en del amerikanske teknologiaviser. 

Les også: Trump stoppet nye personvernregler for internettleverandører

VPN-vekst

I hver av dagene etter avstemningen ble Opera-nettleseren lastet ned av langt flere, nye brukere i USA – opptil 109 prosent – enn det som var vanlig før vedtaket.

Opera Software mener at årsaken til økningen er at nettleseren gir fri tilgang til en VPN-tjeneste som gjør det mulig for brukerne å skjule nettleserbruken sin for internettleverandørene. 

Dette skyldes muligens at flere av de amerikanske teknologiavisene (og andre) har rådet de amerikanske forbrukerne til å ta i bruk nettopp VPN-tjenester på grunn av det amerikanske kongressvedtaket. Andre har vært mer balanserte i sine råd.

Oppmerksomheten rundt lovforslaget har også ført at mange flere enn tidligere søker etter VPN hos Google.

Krystian Kolondra, Opera Softwares desktop-direktør, forteller i en pressemelding at det er flere millioner som har tatt i bruk VPN-tjenesten i Opera-nettleseren etter at den ble lansert for omtrent et år siden. Tjenesten er gratis og Opera Software lover at trafikken som går via tjenesten ikke logges. 

Les mer: Opera innfører gratis, innebygget VPN

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.