IT-BRANSJEN

Opera Software vedtok å skifte navn til en opera

Opera Software-navnet blir borte ved at selskapet skifter navn til Otello.
Opera Software-navnet blir borte ved at selskapet skifter navn til Otello. Bilde: Marius Jørgenrud
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. des. 2017 - 15:12

Under en ekstraordinær generalforsamling vedtok Opera Software ASA i dag å skifte navn til Otello Corporation ASA. Det nye navnet skal etter hvert registreres i foretaksregisteret. Det planlegges også å endre selskapet børsticker, OPERA, uten at det foreløpig er bestemt hva den nye tickeren skal bli. 

Dette skriver selskapet i en børsmelding

Etter at Opera Software ASA hadde solgt forbrukerdelen Opera Software AS, med nettleseren Opera, til det kinesiske konsortiet Golden Brick Capital i 2016, besto selskapet av fire forretningsområder eller datterselskaper. 

Bakgrunn: Opera stykkes opp - kineserne overtar nettleseren

Solgt

I desember 2016 ble det meste av daværende Opera TV solgt til investeringsselskapet Moore
Frères & Company. I september i år skiftet Opera TV navn til Vewd

Måneden før kunngjorde Opera Software at SurfEasy-virksomheten var solgt til Symantec. SurfEasy tilbyr en VPN-tjeneste. Opera Software kjøpte tjenesten i 2015.

De gjenværende forretningsområdene i Opera Software/Otello er Bemobi, som tilbyr media og underholdning til mobile enheter, annonsevirksomheten AdColony, samt Skyfire, som tilbyr tjenester for komprimering og optimalisering av blant annet videodata over mobilnettverk.

Ifølge Wikipedia er Otello er en opera i fire akter fra 1887 med musikk av Guiseppe Verdi og libretto av Arrigo Boito, basert på William Shakespeares skuespill Othello. 

Lars Boilesen: – Jeg er plutselig blitt sjef for et investeringselskap

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.