Opera vil dominere Android 

Ny nettleser og store ambisjoner.

Opera vil dominere Android 
Opera Mini 8 er nå tilgjengelig i Google Play-butikken. Bilde: Opera

Opera slipper i dag en ny versjon av sin populære Opera Mini-nettleser som bringer med seg overhalt design. Det er snakk om en enklere, mer brukervennlig meny, overhalt Speed Dial-funksjon for rask tilgang til de mest brukte nettstedene, ny privatmodus, nye muligheter for tilpasning av grensesnittet, samt datateller som hjelper brukerne å holde kostnadene under kontroll. 

Opera påpeker at nettleseren fremdeles fokuserer på å komprimere data mest mulig før det leveres til brukeren, slik at kostnadene reduseres ytterligere.

Les også: Opera stupte på børsen.

Den nye nettleseren er et ledd i Operas Android-ambisjoner. I dag har selskapet 130 milioner brukere på plattformen, og det antallet skal dobles innen 2017. Opera ønsker å nå 275 millioner i løpet av den tid, skrives det i pressemeldingen. Opera har den siste tiden fokusert stort på voksende markeder, og ønsker å befeste posisjonen sin der med lette, funksjonelle nettlesere som hjelper brukerne med å spare data. 

Opera Mini er også den mest populære Opera-appen på Android, fulgt av den mer funksjonelle Opera for Android, og Opera Max-appen.

Les også: Opera vil ta knekken på treg video.

Opera Mini i 2005.
Opera Mini i 2005. Bilde: Opera
 

Jubilant

Det meldes også at Opera Mini feirer ti år i år. Nettleseren ankom enkle «featurephones» i 2005, og var blant de første som lot brukerne oppleve fullverdig web på mobile enheter - som på den tiden stort sett var begrenset til WAP-tilpassede sider. Utviklingen har selvsagt gått lynraskt siden da.