BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera vil dominere Android 

Ny nettleser og store ambisjoner.

Opera Mini 8 er nå tilgjengelig i Google Play-butikken.
Opera Mini 8 er nå tilgjengelig i Google Play-butikken. Bilde: Opera
14. apr. 2015 - 10:56

Opera slipper i dag en ny versjon av sin populære Opera Mini-nettleser som bringer med seg overhalt design. Det er snakk om en enklere, mer brukervennlig meny, overhalt Speed Dial-funksjon for rask tilgang til de mest brukte nettstedene, ny privatmodus, nye muligheter for tilpasning av grensesnittet, samt datateller som hjelper brukerne å holde kostnadene under kontroll. 

Opera påpeker at nettleseren fremdeles fokuserer på å komprimere data mest mulig før det leveres til brukeren, slik at kostnadene reduseres ytterligere.

Les også: Opera stupte på børsen.

Den nye nettleseren er et ledd i Operas Android-ambisjoner. I dag har selskapet 130 milioner brukere på plattformen, og det antallet skal dobles innen 2017. Opera ønsker å nå 275 millioner i løpet av den tid, skrives det i pressemeldingen. Opera har den siste tiden fokusert stort på voksende markeder, og ønsker å befeste posisjonen sin der med lette, funksjonelle nettlesere som hjelper brukerne med å spare data. 

Opera Mini er også den mest populære Opera-appen på Android, fulgt av den mer funksjonelle Opera for Android, og Opera Max-appen.

Les også: Opera vil ta knekken på treg video.

Opera Mini i 2005.
Opera Mini i 2005. Bilde: Opera
 

Jubilant

Det meldes også at Opera Mini feirer ti år i år. Nettleseren ankom enkle «featurephones» i 2005, og var blant de første som lot brukerne oppleve fullverdig web på mobile enheter - som på den tiden stort sett var begrenset til WAP-tilpassede sider. Utviklingen har selvsagt gått lynraskt siden da. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.