SKYTJENESTER

Oppdatering kan gjøre Google Drive-lenker døde

En sikkerhetsoppdatering til Google Workspace kan gjøre at gamle lenker ikke lenger fungerer.

Google Drive-delingslenker kan slutte å fungere som følge av en sikkerhetsoppdatering
Google Drive-delingslenker kan slutte å fungere som følge av en sikkerhetsoppdatering Illustrasjonsfoto: Oskar Hope-Paulsrud
24. juni 2021 - 17:00

Google oppdaterer sikkerheten på delingsfunksjonen i Drive. Denne oppdateringen legger til en sikkerhetsnøkkel på enden av Google Drive -enker. Brukere som har den gamle lenken uten sikkerhetsnøkkelen, vil ikke kunne åpne fila.

Har du åpnet fila med en Google-konto før oppdateringen blir tatt i bruk, vil du fortsatt kunne bruke den gamle lenken, skriver Google i en bloggpost.

Mulig å unngå

Har du stort behov for å beholde gamle lenker åpne, er det håp. Google gir både bedrifts- og privatkunder muligheten til ikke å ta i bruk oppdateringen. Google skriver likevel i bloggposten at de anbefaler at man tar i bruk oppdateringen.

Administratorer av Workspace-kontoer har frem til 23. juli på å velge om de ønsker å spesifisere detaljene ved oppdateringen. Privatkundene vil få et varsel i Google Drive 26. juli som lister opp alle filer som blir påvirket av oppdateringen. De kan deretter velge innen 13. september om oppdateringen skal gjelde disse filene.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.