WI-FI

Oppgraderer Wi-fi om bord Norwegian

Skal gi inntil 20 ganger høyere hastighet.

Anuvu skal levere en ny løsning for internettilkobling om bord i Norwegians fly.
Anuvu skal levere en ny løsning for internettilkobling om bord i Norwegians fly. Bilde: Norwegian
Marius ValleMarius ValleJournalist
21. apr. 2023 - 08:01

Norwegian blir første flyselskap utenfor USA til å ta i bruk Anuvus nye Wi-fi-teknologi kalt Dedicated Space, som skal gi mer stabilt, raskt og pålitelig nett, skriver flyselskapet i en pressemelding.

Anuvu leverer allerede Wi-fi-løsningen Norwegian benytter i sin flåte. Sammenlignet med i dag blir det inntil 20 ganger høyere hastighet, slik at ti ganger så mange brukere kan være oppkoblet uten at kvaliteten på tjenesten blir dårligere.

Anuvu Dedicated space har et AI-drevet Network Management System som angivelig optimaliserer nettverksytelsen. Det skal også være svært rask handover mellom satellitter. Dette skjer på under et sekund, og er ifølge Anuvu betydelig raskere enn gjennomsnittet i industrien. 

Videre skal løsningen ifølge Anuvu gi økt opplastingsytelse og redusert latens. 

Norwegian skal starte installasjon av løsningen i flåten i løpet av det neste året. Anuvu skal oppgradere den eksisterende maskinvaren og installere ny.

Det vil imidlertid ta noe tid å få rullet den ut overalt. Dette vil skje gradvis over flere år.  Alle nye Boeing 737 MAX anskaffer frem mot 2030 skal komme med løsningen, mens oppgraderingen av eksisterende 737 NG-fly skal starte senere i år. Oppgraderingen skal være en enkel operasjon som kan gjennomføres raskt.

– Merkbar forbedring

Christoffer Sundby, konserndirektør for marked og kundeservice, sier at brukeropplevelsen vil forbedres merkbart.

– Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle og tilpasse vårt service-tilbud for å imøtekomme kundenes ønsker og forventninger. Et stabilt og raskt internett er svært viktig for mange av våre kunder, og har derfor høy prioritet hos oss, sier Sundby.

Norwegian og Anuvu inngikk samarbeid i 2008, og i 2011 ble tjenesten lansert om bort i selskapets fly. Den nye kontrakten har en varighet på sju år.

Da Norwegian lanserte Wi-fi om bord var det Row 44 som var leverandør. Row 44 ble i 2012 kjøpt opp av Global Eagle, som senere skiftet navn til Anuvu. 

CFCS advarer om at nettkriminelle bruker generative AI-tjenester, som ChatGPT, for å effektivisere arbeidet med svindel-eposter.
Les også

Chat GPT effektiviserer svindlernes arbeid

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.