RESULTATERFINANS

Oppkjøp kan polarisere PC-bransjen

Stemmer ryktene om Intel og Nvidia, vil PC-bransjen kunne bli delt i to verdener.

5. okt. 2006 - 09:26

Etter at AMD i juli avslørte at de hadde kjøpte grafikkortprodusenten ATI, har det gått spekulasjoner om at erkekonkurrenten ville kjøpe ATIs konkurrent Nvidia. Det vil kunne polarisere PC-bransjen og dele markedet i to.

Allerede er det slik at kunder som skal kjøpe hovedkort lokkes til å velge om de vil kjøpe grafikkort med Nvidia eller ATI-prosessor. For man kan øke ytelse ved å koble samme to og to like grafikkort, men hovedkortene må lages for enten Nvidia eller AMD.

Nå kan det tenkes at Intel og AMD vil bestrebe seg for å lage prosessorer som støtter både sine egne og konkurrentens grafikkort, men det skal ikke mye til før den ene typen prosessorer favoriseres.

Et kjøp av Nvidia vil være et veldig naturlig trekk for Intel, men selskapet nøler trolig på grunn av den høye verdivurderingen grafikkortselskapet nå har på børsen. Selskapet er i skrivende stund verdsatt til rundt 10 milliarder dollar.

Aksjekursen spratt forøvrig ytterligere 8 prosent etter at 20 millioner aksjer for tilsammen cirka 600 millioner dollar nylig skiftet eiere.

Ifølge Reuters forventer analytikere som følger selskapene at Intel i dag vil kunngjøre at de kjøper Nvidia.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.