Oppsigelser gir 10 mill bedre resultat

Oppsigelsene i Scandinavia Online på 25 årsverk gir en resultatforbedring på 10 millioner kroner. Men ikke før neste år.

Schibsted ASA skriver i en pressemelding at SOL reduserer bemanningen på grunn av restruktureringer i selskapet. Den nye administrerende direktøren Kristin Skogen Lund har tre års erfaring fra Coca-Cola hvor kostnadskutt og forsøk på resultatforbedringer er hverdagskost.

Ansvarlig redaktør Niels Røine sa i går til digi.no at det er tung, men sunt at SOL nå setter tæring etter næring. Schibsted legger da heller ikke skjul på det faktum at årsaken til nedbemanningen er selskapets økonomiske situasjon.

Underskuddet første halvår var på rundt 35 millioner kroner, men reduksjonene vil ikke ha noen umiddelbar effekt på resultatet i 1998. Det er først neste år at besparelsene vil virke gunstig inn i form av 10 millioner kroner i reduserte kostnader.

Pressemeldingen, som er sendt av investor relations officer Stein Yndestad i Schibsted-konsernet, sier også at SOL vil ende opp med 60 årsverk etter kuttene.

SOL har i dag 85 årsverk, som altså skal reduseres med 25 til 60.

Til toppen