Opticom oppjusterer etter megaslanking

Opticom skal ha laget en prototyp på en 1 megabit ettlags lagringsenhet i sitt forskningssenter i Sverige. Prototypen er så tynn at Opticom har oppjustert sine fra før eventyrlige prognoser på teknologiens lagringspotensial.

I sin foreløpige årsrapport skriver Opticom at selskapets "helorganiske, operative lagringsenheter har blitt utviklet og bygget for første gang i historien." I følge styreformann Thomas Fussel er det snakk om en prototyp som bare fungerer i laboratoriet.

Etter det digi.no erfarer er prototypen en ettlags-versjon som har en lagringskapasitet på 1 megabit, med en tykkelse på 0,2 micrometer. Det er mye tynnere enn det som ble antydet da Opticom tidligere annonserte at det var mulig å lagre mer enn 100 terrabyte på en enhet på størrelse med et kredittkort. Maskevidden er fortsatt relativt grov, og her kan trolig designet forbedres ytterligere.

Fussel vil ikke kommentere digi.nos opplysninger ytterligere: - Dette er sensitive opplysninger du ikke kan gå ut med av hensyn til konkurrenter og fremtidige partnere, sier han til digi.no.

Teknologidirektør Hans Gude Gudesen vil ikke siteres, og henviser til Thomas Fussel for kommentarer.

Til toppen