Opticom uten meglerstøtte

Over en lengre periode har enkelte meglerhus gått inn for å kjøre opp kursen på Opticom mot slutten av dagen for å pynte på bildet i forkant av handelen dagen derpå . Nå kan mye tyde på at de har gitt opp.

Den sterke uenigheten blant rikssynserne om hvilken vei aksjemarkedet vil gå, har bidratt til å gi store og nærmest vilkårlige utslag i totalindeksen på Oslo Børs siste tiden. Etter flere dager med oppgang snudde trenden onsdag og fortsatte med tiltakende styrke torsdag. Svak åpning i USA, etter ny bekymring rundt Kenneth Starrs Clinton-rapport, forsterket tendensen og totalindeksen på Oslo Børs torsdag som endte ned 3,7 prosent til 959,7 poeng. IT-aksjene gikk sammme vei, men her ble nedgangen enda større - delindeksen svekket seg med 4,7 prosent til 1018,6 poeng.

Skepsis til avtalen med Quantum førte til at Tandberg Datas oppgang fra i går raskt og effektivt ble spist opp. Aksjen endte ned 11,2 prosent til 19,1 kroner, og ble børstaper torsdag.

Det er ikke så ofte Opticom nevnes i digi.nos markedskommentarer. Årsaken er at aksjen svinger mye selv om det sjelden er ny informasjon om Gudesen og kompani å oppdrive. Siden aksjen likevel er så "populær" kan det være interresant å se på hva som egentlig som er årsaken til de kraftige svingningene i aksjen.

- Dette er en jævlig bra aksje. Vi bare kjøper en liten post før handelen slutter, og vips så er den opp 10-20 prosent, uttaler en entusiastisk megler overfor digi.no...

Spørsmålet er hvor lenge denne "leken" med Opticom-aksjen vil fortsette. Svaret er kanskje at moroa allerede er over: Både tirsdag og onsdag spratt aksjen til værs etter en solid nedtur i løpet av dagen. Idag skjedde imidlertid ikke dette og aksjen ble værende på 85,50 kroner da handelen ble avsluttet. Det representerer en nedgang på 10 prosent i forhold til gårsdagens sluttnotering.

Dersom Opticom, som så langt bare har vært en kreativ måte å finansiere forskning på, ikke lenger har støtte av sine meglervenner, kan det bety videre nedtur for aksjemarkedets største spekulasjonsaksje.

Det var i hele tatt få lyspunkter å finne blant IT-selskapene torsdag. Bortsett fra Stento endte samtlige aksjer i IT-indeksen ned eller uendret.

Til toppen