BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oracle delvis klar med Java for Mac

Overtar gradvis for Apple.

Oracle kom i går med oppdateringer til Java SE 7 og JavaFX. Det mest spesielle med disse utgivelsene er at utviklerpakkene JDK (Java Development Kit) og JavaFX Software Development Kit (SDK) for første gang er gjort tilgjengelige for Mac OS X. Tidligere har Apple sørget for dette, men i slutten av 2010 ble det klart at Java til Mac vil leveres direkte fra Oracle fra og med versjon 7.

Apple har fått mye kritikk for å være trege med å fjerne sårbarheter i selskapets egne Java-oppdateringer i forbindelse med Flashback-trojaneren som nylig har infisert hundretusenvis av Mac-er. Oracle fjernet de samme sårbarhetene omtrent to måneder tidligere.

Java SE 7 Update 4 regnes av Oracle som den første forbrukerutgaven av Java 7 JRE, uansett plattform. Etter planen skal den gjøres til standard Java-versjon på java.com den 1. mai.

Foreløpig har ikke Oracle gjort forbrukerutgavene av Java SE 7, tilgjengelig for Mac OS X. Det skal først skje senere i år.

Den oppdaterte Java-utgaven inkluderer flere nyheter, blant annet en ny Garbage Collection-algoritme, som kalles for Garbage First. Den er spesielt beregnet for servere med flere prosessorer og mye minne.

Flere detaljer om den nye utgaven, samt nedlastingslenker, finnes på denne siden.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.