Itanium

Oracle dømt til å betale giganterstatning etter Itanium-kutt

Dømt for kontraktsbrudd.

Oracle har på nytt tapt et milliardsøksmål. Denne gang angående programvare til Itanium-prosessoren.
Oracle har på nytt tapt et milliardsøksmål. Denne gang angående programvare til Itanium-prosessoren.

Dømt for kontraktsbrudd.

Oracle er dømt til å betale Hewlett-Packard Enterprise (HPE) tre milliarder dollar i erstatning for å ha brutt en kontrakt om programvarestøtte til Intels Itanium-prosessor. Dette skriver blant annet Bloomberg

Det var i mars 2011 at Oracle kunngjorde at selskapet hadde avsluttet all utvikling av programvare til Itanium-prosessoren. På dette tidspunktet var daværende HP den eneste store leverandøren av Itanium-baserte datamaskiner, mens Oracle nylig hadde kjøpt Sun Microsystems, inkludert selskapets Sparc-prosessorer.

Juridisk forpliktet

I juni 2012 kom HP med et formelt skriv der det het at Oracle var juridisk forpliktet overfor både HP og anslagsvis 140.000 felles kunder om å fortsette å utvikle programvare for Itanium. I brevet ble det varslet at HP ville bruke alle tilgjengelig juridiske midler dersom Oracle ikke snudde. 

I en rettssak som ble avsluttet sommeren 2012, konkluderte en dommer i California med at Oracle hadde begått kontraktsbrudd. Men noen erstatning skal ikke ha blitt avgjort. 

Ifølge Ars Technica gjenopptok Oracle støtten for Itanium noe senere i 2012, men HPE mener at da var skaden allerede gjort. Derfor erstatningskravet som nå har blitt behandlet i den nye rettssaken.

Anker

I denne saken har Oracle argumentert med at selskapet ikke trodde det var kontraktfestet til å tilby selskapets programvare til Itanium på ubestemt tid. Selskapet har også vist til at heller ikke HP eller Intel har videreutviklet Itanium-plattformen på flere år.

Ifølge Ars Technica opplyser Oracle at selskapet vil anke både den opprinnelige dommen om kontraktsbrudd og den nye om erstatningssummen. 

Kommentarer (7)

Kommentarer (7)
Til toppen