Oracle integrerer ID-verktøy

Oracle integrerer egen og kjøpt teknologi i en ny suite for ID- og tilgangskontroll.

Oracle integrerer egen og kjøpt teknologi i en ny suite for ID- og tilgangskontroll.

Oracle kunngjør et nytt sikkerhetsprodukt for bedrifter: Oracle Identity and Access Management Suite. Det er en pakke for ID- og tilgangskontroll med omfattende tillegg, blant annet virtuelle kataloger. Pakken integrerer teknologi fra oppkjøpene tidligere i år av Oblix, Thor Technologies og OctetString, med verktøy som Oracle selv har utviklet.

Pakken omfatter flere produkter for å verne applikasjoner, kritiske systemer og data fra uvedkommende, og er beregnet på heterogene IT-miljøer. Pakken kan kjøpes som hel suite, eller komponentvis. Den tilbyr blant annet tilgangskontroll over web, ID-administrasjon, brukeradministrasjon, foren ID-håndtering og virtuelle katalogtjenester. Den kan brukes i miljøer med varierte operativsystemer, databaser, katalogtjenester og applikasjoner fra leverandører som SAP, Microsoft, Sun, IBM med flere, i tillegg til Oracle selv.

I en kommentar sier PR-sjef Anders Løvøy i Oracle Norge at selskapet nå innfrir forventningene fra analytikere som Gartner og IDC om et integrert produkt, et vilkår som de satte for å spå Oracle en lysende framtid innen ID-håndtering.

Gartner anslår det globale markedet for ID-håndtering i bedrifter til 2,8 milliarder dollar i 2006. Løvøy anslår den norske delen av dette markedet til 150 millioner kroner. Han peker blant annet på at oppkjøpene tidligere i år har gitt Oracle Norge tunge referansekunder.

For eksempel bruker Hydro et av kjerneproduktene i den nye suiten, COREid (tidligere Oblix), mens Rikstrygdeverket bruker et annet, Oracle Virtual Directory (tidligere OctetString).

    Les også:

Til toppen