OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Oracle ønsker å åpne opp Java Enterprise Edition

Vurdere å overlate ansvaret til en åpen kildekode-stiftelse.

Oracle tror at den framtidige utviklingen av Java EE vil tjene på å bli ledet av noen andre enn selskapet selv.
Oracle tror at den framtidige utviklingen av Java EE vil tjene på å bli ledet av noen andre enn selskapet selv. Bilde: Oracle
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. aug. 2017 - 09:42

Oracle ønsker ikke lenger å lede utviklingen av Java Enterprise Edition og vurderer å overlate dette ansvaret til en åpen kildekode-stiftelse. Dette skriver selskapet i et blogginnlegg og mener at det ligger en mulighet her for å gjøre utviklingen av Java EE smidigere og mer lydhør for endrede bransje- og teknologikrav. 

Disse tankene blir presentert men Java 8 EE begynner å bli ferdig utviklet. En referanseimplementasjon er ventet om kort tid.

– […] selv om Java EE utvikles i open source med deltakelse fra Java EE-fellesskapet, blir prosessen ofte ikke ansett som smidig, fleksibel eller åpen nok, spesielt sammenlignet med andre åpen kildekode-fellesskap. Vi vil gjerne gjøre det bedre, skrive Oracle. 

Les også: Dette står øverst på ønskelisten til Java EE-brukerne

Ikke avgjort

Disse ennå ikke ferdigdiskuterte planene kan også innebære mer fleksibel lisensiering og ledelsesprosess. Oracle ønsker å utforske mulighetene videre i samarbeid med fellesskapet, lisenshavere og flere stiftelser som er potensielle kandidater til å overta ansvaret. Ingen er nevnt, men Oracle har tidligere donert programvare til både Apache og Eclipse. 

– Vi vil fortsette å delta i den framtidige evolusjonen av Java EE-teknologier. Men vi tror at en mer åpen prosess, som ikke avhenger av en enkelt leverandør som leder for plattformen, vil oppmuntre til større deltakelse og innovasjon, og dette vil være i beste interesse for fellesskapet, avslutter Oracle. 

Disse planene har etter alt å dømme ingen betydning for utviklingen av den andre vanlige Java-varianten, Java SE (Standard Edition), hvor Oracle trolig vil fortsette å sitte i førersetet. 

Les også: Java 9 blir utsatt på nytt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.