KARRIERE

Oracle på hodejakt i Europa

Skal ansette 1.700 nye ansatte fordelt på alle avdelinger.

Oracle melder onsdag at de skal rekruttere 1.700 personer i Europa og har starten en kampanje for å få tak i nye ansatte til alle deler av selskapets divisjoner.

I en melding skriver selskapet at det er økt etterspørsel etter Oracles løsninger som gjør at de må øke staben betydelig. Computerworld UK melder at selskapet i dag har 22.000 personer på lønningslisten i Europa.

Etter at Oracle kjøpte opp Sun Microsystems ble det klart at IT-giganten måtte si opp et stort antall ansatte som en følge av synergier og overlapp av kompetanse.

Men oppkjøpet har også ført til at Oracle har en langt bredere portefølje å presentere til markedet. Mens store deler av salgsarbeidet i Sun var fokusert rundt og gjennom partnere har Oracle gjort mer direktesalg mot større nøkkelkunder.

Rekrutteringsprosessen som nå starter i Europa er et tegn på at Oracle vil forsterke dette ytterligere.

Ifølge Financial Times er det et stramt europeisk marked for kompetansen som Oracle etterspør. Konkurrenter som Logica og Capgemini har tilsvarende behov – i både mengde og kunnskapsnivå – og rekrutteringsselskapene melder om generelt stor etterspørsel etter IT-kompetanse innen mobil, finans og nettskyen.

For å tiltrekke seg nok interessante kandidater vil Oracle ta i bruk Twitter og Facebook aktivt, melder selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.