KVARTALSTALL

Oracle skuffer med laber vekst

Mens konkurrentenes skyinntekter vokser kraftig har Oracle stadig til gode å overbevise på området.
Mens konkurrentenes skyinntekter vokser kraftig har Oracle stadig til gode å overbevise på området. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP
18. sep. 2018 - 10:45

Databasekjempens aksje falt nærmere 5 prosent i etterhandelen på Wall Street etter en kvartalsrapport som skuffet investorene.

Omsetningen på 9,2 milliarder dollar er noe svakere enn analytikere hadde ventet, og representerer en anemisk vekst på 1 prosent fra samme periode i fjor.

Hvor stor del av kaken som kan knyttes til nettsky er blitt uklart, etter at verdens nest største programvareleverandør sluttet å bryte ned tall for dette i regnskapet.

I stedet har de bakt det inn i en post som omfatter både skytjenester og lisenssupport, som samlet omsatte for 6,6 milliarder dollar. Mangelen på innsikt er blitt kritisert av investorer og analytikere, skriver Reuters.

De øvrige hovedpostene: Inntektene fra skylisenser og lisenser fra lokale installasjoner falt ni prosent til 867 millioner dollar. Tjenester er ned ni prosent til 813 millioner dollar, og maskinvare omsatte for 904 millioner dollar, en nedgang på 10 prosent.

Splid om skysatsing

I forrige uke ble det kjent at Oracles leder for produktutvikling Thomas Kurian tar permisjon på ubestemt tid, angivelig på grunn av uenighet med gründer, styreleder og teknologidirektør Larry Ellison.

Ifølge Bloomberg har Kurian ønsket at selskapet gjør mer av sin portefølje tilgjengelig i offentlige nettskyer fra konkurrenter som Amazon og Microsoft, men styrelederen skal ikke ha støttet en slik tilnærming.

– Thomas er en god kar som jobber fryktelig hardt. Han har tatt en pause og vi venter ham tilbake, sier administrerende direktør Mark Hurd i Oracle, ifølge nyhetsbyrået.

Stagnasjonen i omsetning ser ut til å fortsette inneværende kvartal. Safra Catz, den andre av Oracle to sidestilte toppsjefer, sa i går at prognosen er fra 0 til 2 prosent vekst.

Bunnlinjen er styrket i regnskapet de la fram mandag, som omfatter kvartalet som ble avsluttet 31. august. Etter skatt sitter selskapet igjen med et overskudd på 2,27 milliarder dollar mot 2,14 milliarder dollar samme periode i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.