Ordfører reagerer på Microsoft-press

Dansk kommune forbløffet over kritikk etter overgang til OpenOffice.

Ordfører reagerer på Microsoft-press

Dansk kommune forbløffet over kritikk etter overgang til OpenOffice.

Den danske kommunen Lyngby-Taarbæk valgte nylig å vrake kontorpakken Office til fordel for friprog-konkurrenten OpenOffice i grunnskolen.

Kommunen kom frem til at det var penger å spare på byttet, og mente dessuten at funksjonaliteten var like god.

Det fikk Microsoft Danmarks teknologidirektør Jasper Hedegaard Bojsen til å ta pennen fatt og skrive et åpent brev til byens lokalavis, der han kritiserer valget.

Bojsen skriver at den varslede overgangen til OpenOffice fører til dårligere IT-støttet læring, og hevder samtidig at valget både går utover kommunens økonomi og elevenes evne til å lære.

Kommuneledelsen er mildt tatt forbløffet over innspillet, skriver danske Computerworld.

- Microsoft velger den debattform som de selv mener seg best tjent med. Men det vekker en viss forundring at en teknologidirektør skriver et åpent brev til ordfører om ulike produkters egenskaper. Vi har selvsagt orientert oss om kontorpakkenes egenskaper på forhånd og har på den bakgrunn valgt OpenOffice, forteller ordføreren til avisen.

Det offentlige ordskiftet mellom kommunen og programvaregiganten har ikke gått upåaktet hen. Flere kommuner varsler nå at de vurderer alternativer til Microsofts kontorpakke.

I kjølvannet av saken skal IT-sjefer i 10 andre danske kommuner ha tatt kontakt med Langby-Taarbæk kommune, for å lære mer om deres valg, skriver Computerworld i en oppfølger i dag.

Allerede for tre år siden konkluderte det anerkjente danske konsulentselskapet Rambøll Management med at det offentlige kan spare stort på å velge OpenOffice.

    Les også:

Til toppen