Orkla Media kjøper tysk nettavis

Netzeitung er Tysklands ledende rene internettbaserte nettavis. Kontrakten om kjøp av nettavisen ble i dag skrevet under av de tidligere eierne Dr. Michael Maier og Ralf Dieter Brunowsky, og av direktør Jan M. Moberg i Orkla Media.

Adm. dir. i Orkla Media, Bjørn M. Wiggen, begrunner oppkjøpet: "Netzeitung er en meget fremtidsorientert virksomhet. Teamet rundt Dr. Maier har vist at det er mulig å drive en suksessrik forretningsmodell rundt moderne journalistikk på internett. Vi betrakter Tyskland som et meget interessant mediemarked med et stort potensial, spesielt innenfor internett”.

Dr. Michael Maier vil fortsette å lede Netzeitung og intitelt ha ansvaret for Orkla Medias satsing i Tyskland. Dr. Maier mener at handelen er et steg i en naturlig utvikling: "Orkla Media er en meget god strategisk partner. Nordmennene har hatt suksess med utvikling og drift av aviser, samt at de har forstått betydningen av internett. I tillegg er Orkla Media et internasjonalt mediekonsern og en del av Orkla-gruppen. De vil være en frembragende eier av Netzeitung.”

Netzeitung ble grunnlagt i 2000 og har i dag ca.1 million unike brukere per måned. Selskapet leverer positive resultater. I tillegg til sin tradisjonelle nettavis omfatter virksomheten også syndikering av nyheter til andre mediekanaler..

- Maier og hans medarbeidere har gjort en flott jobb så langt. Vi ser på kjøpet av Netzeitung som en interessant start på vårt engasjement i det tyske markedet, sier direktør Jan M. Moberg i Orkla Media..

Til toppen