Oslo Børs mandag: Gullkantet svenske

Svenske Context Vision har vært en gullkantet investering, og mandag gjorde aksjen nok et hopp på hele 15,4 prosent. Generelt var det sterk oppgang for teknologiaksjene på Oslo børs i dag, og IT-indeksen steg med hele 2,37 prosent.

Igjen ble det kraftig kursoppgang på Oslo Børs - fortrinnsvis drevet av utenlandske nyheter. Oppgang i de amerikanske indeksene fredag første til kraftig oppgang i morgentimene, men oppgangen stabiliserte seg noe utover dagen.

Totalindeksen endte opp 1,16 prosent, mens IT-indeksen igjen viste sin volatilitet og hoppet opp med 2,37 prosent.

Best gikk det med Context Vision, et lite svensk selskap som lager billedforbedringsprogramvare for medisinsk utstyr. Aksjen steg med 18 kroner eller 15,38 prosent til 138 kroner. Context Vision ble notert på Oslo børs i mars i år og ble de første dagene etter noteringen omsatt for i underkant av 40 kroner. Selskapet har levert gode resultater, og i tredje kvartal overgikk de alle forventninger. Den siste tiden har det også kommet frem at billedforbedringsteknologien kan benyttes i andre sammenhenger enn det noe smale medisinske segmentet.

Også Tandberg Data gjorde en god figur i dag og kursen steg med 6,85 prosent til 79 kroner. Dette er ny toppnotering for selskapet, som i likhet med Context Vision er en av børsvinnerne så langt i 1997.

- Gode analyser rundt lagringsmarkedet i 1998 er nok med å drive denne aksjen. Den kan nok virke ganske dyr sett i forhold til årets omsetning og resultat, men dersom de henger med i året som kommer er det absolutt en akseptabel pris, sier en analytiker til digi.no. Analytikeren regner med en fortjeneste per aksje for inneværende år på 1,8 kroner, mens han antyder et nivå for neste år på 3,8 kroner.

- Da begynner vi å snakke butikk, sier analytikeren, som fortsatt er positiv til aksjen.

Det var få negative fortegn blant IT aksjene i dag - eneste unntaket var Agresso som falt med fattige 0,46 prosent 21,50.

Generelt ble første børsdag i november relativt stille; omsetningen var på beskjedne 1196,4 millioner kroner.

Til toppen