DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Oslo kommune setter ut IT-driften

Oslo kommune skal ikke lenger drifte og vedlikeholde sine egne IT-plattformer. Nå settes drift og vedlikehold ut for å frigjøre midler til tjenesteutvikling.

KONTRAKTSSIGNERING: Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria og Marit Forseth, direktør for utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune.
KONTRAKTSSIGNERING: Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria og Marit Forseth, direktør for utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune. Hanne Kristine Fjellheim/Sopra Steria
20. des. 2017 - 12:11

Avtalen med konsulentselskapet Sopra Steria ble signert tirsdag, og har en varighet på opptil 10 år.

– Vi skal ikke lenger eie infrastrukturen eller bruke tid på ordinære driftstjenester, dette overlater vi til Sopra Steria. Nå vil vi konsentrere oss om tjenesteutvikling og leveranser til de ansatte i Oslo kommune og til innbyggerne, sier direktør for Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune, Marit Forseth i en pressemelding.

Ifølge Forseth vil det med den nye driftsplattformen bli mulig å etablere nye tjenester langt raskere enn tidligere.

Oslo kommune bruker i dag over 80 prosent av sitt totale IT-budsjett på 1,3 milliarder kroner til drift og vedlikehold.

Ifølge en pressemelding fra Sopra Steria vil selskapet drifte og vedlikeholde alt fra infrastruktur og nettverk, til applikasjoner og sikkerhetstjenester. I tillegg vil Sopra Steria levere transformasjons- og innovasjonstjenester til kommunen innen driftsområdet.

Siden Oslo nå flytter sitt interne fokus fra produksjon til innovasjon og styring, må kommunen gjennom en større omstillingsprosess. Det er opprettet et eget transformasjonsråd for driftsområdet, ledet av Sopra Steria, som skal holde i transformasjonsprosessen kommunen skal igjennom. 

Om lag 70 prosent av kommunens virksomheter omfattes av den nye drift- og transformasjonsavtalen, heter det i pressemeldingen. 

Vi har intervjuet Sopra Sterias Smart City-ansvarlig: – Skal vi lykkes med smarte byer, kan ikke alle sitte på hver sin tue og utvikle de samme tjenestene (Ekstra)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.