Unicode

Outlook 2016 forstår ikke en døyt av IMAP-passord med Unicode-tegn

Det er ikke passordet det er noe galt med. Det er programvaren.
Det er ikke passordet det er noe galt med. Det er programvaren. (Bilde: lev dolgachov)

I forrige bekreftet Microsoft et pussig problem i selskapets nyeste e-postklient, Outlook 2016. Dette skriver The Register.

Outlook 2016 virker ute av stand til å autentisere innlogging på e-postkontoer dersom dette skjer ved hjelp av protokollen IMAP (Internet Message Access Protocol) og brukeren har et passord som inneholder ett eller flere Unicode-tegn. 

Som eksempler på slike tegn, nevner Microsoft ä, ö og ü, hvorav alle brukes på tysk og de to første på svensk. Men tilsynelatende er langt flere tegn utelukket. Microsoft har ikke oppgitt hvilke tegn som faktisk kan brukes i de aktuelle passordene.

25 år gammel standard

Unicode er et tegnsett som siden 1991 har blitt brukt for å støtte tegnene i alle språk som er i praktisk bruk. Den nyeste versjonen, 9.0, ble standardisert i juni i år og inkluderer støtte for ytterligere 7500 tegn, slik at Unicode nå representerer totalt 128.172 tegn. 72 emoji-tegn er blant de nyeste.

Selv om Unicode-tegnsett nok har skapt mye hodebry for programvareutviklere gjennom tidene, så er det tilsynelatende ikke dette som er problemet hos Microsoft. For selskapet opplyser at IMAP-passord med Unicode-tegn fungerer i Outlook 2013. Dessuten er det kun IMAP-forbindelser som er berørt i Outlook 2016.

Det er sjelden noen grunn til å benytte IMAP for å knytte Outlook til Exchange. Da benyttes andre protokoller i stedet. Men IMAP brukes ofte som protokoll for å knytte Outlook mot e-postkontoer hos andre tilbydere.

Microsoft lover å granske problemet i Outlook 2016, men kommer ikke med noen løfter om når det vil være rettet. 

I mellomtiden kan Outlook 2016-brukere som opplever problemet, enten bytte passord til et som ikke inneholder Unicode-tegn, å hente e-posten med POP3 i stedet for IMAP, eller å bruke Outlook 2013 i stedet for Outlook 2016, dersom dette er mulig.

Kommentarer (15)

Kommentarer (15)
Til toppen