RESULTATERFINANS

Overraskende fusjon skaper ny gigant

Peoplesoft kjøper JD Edwards og blir tredje største leverandøren av økonomisystemer.

2. juni 2003 - 14:14

Med jevne mellomrom rystes IKT-bransjen av overraskende oppkjøp og det skjer igjen i dag. Peoplesoft, en av de største leverandørene av økonomisystemer kjøper opp JD Edwards. Dette er nå blitt offentliggjort før børsstart i USA.

Sammen blir de to selskapene verdens nest største leverandør av styringssystemer (ERP) til bedrifter, bare slått av tyske SAP. Trolig er selskapet også slått av Oracle, men Peoplesoft har bare sammenlignet seg med rene ERP-konkurrenter og Oracle selger i tillegg mange andre produkter.

Peoplesoft er mest kjent for sine systemer for personaladministrasjon, men tilbyr komplette systemer for styring av bedrifter, inkludert økonomi, lagerstyring, innkjøp, CRM og mye annet.

Oppgjøret skal skje i Peoplesoft-aksjer til en verdi på 1,7 milliarder dollar. Peoplesoft hadde før oppkjøpet i går en børsverdi på 5,2 milliarder dollar.

De to selskapene skaper en programvaregigant med 13.000 ansatte og en forventet omsetning i år på 2,8 milliarder dollar. Men her i Norge er selskapene lite til stede.

JD Edwards har ikke noen eget kontor i Norge, selskapet har i stedet en agent, Systeam Norge, et selskap med 55 ansatte. Selskapet var ukjent med oppkjøpet da digi.no ringte.

- Bransjen er inne i en konsolideringsprosess. Vi selger mot små kunder, JD Edwards selger direkte mot de store kundene selv. Vi tilbyr konsulenttjenester for mange systemer, blant JD Edwards, Hans Bagstevold, administrerende direktør hos Systeam Norge til digi.no.

- I et svakt markedet hvor det er vanskelig å vokse er det fristende å kjøpe seg større, men dette har vist seg vanskelig å gjøre. Se på oppkjøpet av Baan, påpeker Harald Løvvik, markedsdirektør i Oracle Norge til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.