ØKONOMI

Overskuddet er mer enn halvert for Facebook-eier Meta

Men selskapet spår høyere inntekter i første kvartal enn det investorene på Wall Street har anslått.

Meta og toppsjef Mark Zuckerberg måtte se at kostnader knyttet til sparetiltak som oppsigelser, stenging av kontorer og en gjennomgang av selskapets strategi for datasentre ga en kraftig økonomisk nedgang.
Meta og toppsjef Mark Zuckerberg måtte se at kostnader knyttet til sparetiltak som oppsigelser, stenging av kontorer og en gjennomgang av selskapets strategi for datasentre ga en kraftig økonomisk nedgang. Foto: Alex Brandon/AP/NTB
2. feb. 2023 - 08:50

Facebook-eier Meta melder om en nedgang på 55 prosent i resultatet i fjorårets siste kvartal. Bunnlinjen viste et overskudd på 4,65 milliarder dollar.

Resultatet etter skatt for de siste tre månedene i 2022 tilsvarer 46,5 milliarder kroner med dagens kurs. I den samme perioden året før endte Meta med et overskudd på 10,29 milliarder dollar.

Resultatet er blant annet svekket som følge av kostnader knyttet til sparetiltak som oppsigelser, stenging av kontorer og en gjennomgang av selskapets strategi for datasentre.

Til tross for det svekkede resultatet steg Meta-aksjen etter den ordinære handelen da kvartalsrapporten ble lagt fram. Selskapet spår nemlig høyere inntekter i første kvartal enn det investorene på Wall Street har anslått.

Selv om de vet at kjærligheten ikke er ekte, er det faktisk enkelte som foretrekker Robot-kjærester.
Les også

Derek ble forelsket i KI-«kjæresten»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.