Overvåkingskamera med innebygget webserver

Sony Norge lanserte i dag et nettverkskamera i Norge som kan kobles direkte til lokalnett, og dermed videre til Internett, om du vil. Kameraet overfører full motion video i VGA-format.

Sony Corporations nye nettverkskamera, SNC-RZ30P, har innebygd webserver. Dette betyr at kameraet kan kobles rett til et nettverk via det innebygde nettverksgrensesnittet. Det fleste andre webkameraer må kobles til en PC før bildet kan formidles videre over Internett. Kameraet støtter inntil 50 samtidige brukere, og overføringen kan sees i en vanlig nettleser eller i den medfølgende programvaren. Men kameraet tilbyr også IP-filtrering og passord-beskyttelse, slik at tilgangen til kameraet kan begrenses.

Kameraet kan også fjernstyres over nettverket. Det har en innebygd motor som gjør at kameraet kan roteres 340 grader, og vippes i posisjoner mellom -15 og 90 grader . I tillegg har kameraet 25x optisk og 300x digital zoom.

Kameraet kan også ta seg av håndteringen av alarmer og hendelser, enten utløst av kameraet bevegelsessensor, av de to eksterne alarminngangene eller de 16 programmerbare posisjonene. Ifølge Sony kan de 16 valgte posisjonene brukes til å programmere inn opp til fem faste "roteringer". Kameraet kan også styre andre, eksterne enheter via et transparent RS-485/232C-serielt grensesnitt. I tillegg har kameraet en vanlig, analog videoutgang for tilkobling direkte til en monitor eller eksisterende systemer.

Ifølge Sony er kameraet det første IP-kameraet som kan vise full motion video (25 bilder per sekund) med fargebilde i VGA-oppløsning (640x x 480 piksler). Ved dårlige lysforhold, for eksempel om kvelden, kan kameraet skrus over til å vise sort/hvitt opptak, noe som sikrer bedre bilder i slike situasjoner. Kameraet styres over nettverket.

Kameraet kan i tillegg til å vise video over nettet, lagre bilder i JPEG-format på det innebygde flashminnet. Flashminnet, som er på 32 MB, kan utvides med Memory-stikk i kameraets PCMCIA Type II-port.

Ifølge Tore Spenning, channel manager ved Sony Norge, koster kameraet omtrent 17.000 + mva, så det er kanskje ikke så egnet som et leketøy for gutterommet.

Til toppen