BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overvåkingssystem skal "snuse" tekstmeldinger

Tekstmeldinger og e-post til mobilen kan snart bli filtrert gjennom FBIs fryktede overvåkingssystem Carnivore, for industrien har ikke gitt dem noe godt alternativ.

27. aug. 2001 - 12:39
FBICarnivore

Advarselen kommer fra bransjeorganisasjonen Cellular Telecommunications Industry Association, som ifølge Washington Post mener overvåking kan starte allerede i oktober.


Federal Communications Comission

Dermed er det frittt frem for Carnivore, mener CTIA, som er bekymret over mangelen på teleoperatør-kontroll hvis systemet settes inn. Carnivore, nå kalt DCS1000 av FBI, er for tiden under gransking av USAs justisdepartement, som skal kikke på personvernsaspektet ved overvåkingsteknologien.

FBI på sin side benekter å ha planlagt å benytte Carnivore til slik overvåking. Organisasjonen sier i en uttalelse at vanlige ISP-er har blitt så flinke til å hjelpe til, at de bare har brukt Carnivore to ganger hittil i år. En talsmann skal ha nektet å svare på om systemet skal brukes overfor mobiltrafikk.

Problemet med Carnivore er at det filtrerer all mulig trafikk, og ikke kan finsikte i en slik grad at personvernaktivistene blir fornøyde. Mange kritikere mener det åpner for massiv innsamling av informasjon og privat kommunikasjon om og fra helt uskyldige og ikke-mistenkte folk.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.