MOBILTELEFON

Pakistansk bilfabrikk skal starte produksjon av Samsung-mobiler

Produktene kan også bli eksportert til andre markeder.

Det er nok ikke de aller mest avanserte smartmobilene som vil bli produsert i Pakistan, siden produksjon av 5G-mobiler ikke er en del av autorisasjonen fra landets teletilsyn. Bildet viser Galaxy S20 FE, som også tilbys uten 5G-støtte.
Det er nok ikke de aller mest avanserte smartmobilene som vil bli produsert i Pakistan, siden produksjon av 5G-mobiler ikke er en del av autorisasjonen fra landets teletilsyn. Bildet viser Galaxy S20 FE, som også tilbys uten 5G-støtte. Foto: Samsung
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. aug. 2021 - 15:00

Pakistanske Lucky Motor Corporation (LMC), som eies av Lucky Cement Limited og Kia i fellesskap, har fått klarsignal fra Pakistan Telecommunication Authority til å produsere mobiltelefoner under varemerket Samsung. 

Autorisasjonen ble klar en knapp måned etter at en avtale mellom Samsung og LMC ble kjent. Avtalen gir LMC mulighet til å produsere blant annet 4G-mobiler i hjemlandet. Det er ventet at produksjonen vil komme i gang allerede i desember i LMCs bilfabrikk i Bin Qasim Industrial Park i Karachi. 

Åpner for eksport av produktene

De LMC-produserte Samsung-mobilene vil trolig primært bli solgt i Pakistan, men autorisasjonen åpner for salg både i og utenfor regionen.

Samsung er ikke den eneste mobilleverandøren som satser på lokal produksjon i Pakistan. Også leverandører som Vivo, Oppo, Airlink, Transsion, Inovi, Tecno og G-five gjør dette, og til nå skal det ha blitt produsert mer enn 25 millioner 4G-mobiler i landet. 

MINSK, Hviterussland - 18. april 2017: Samsung-logo på en stand ved International Specialized Forum on Telecommunications, Information and Banking Technologies.
Les også

Samsung bytter ut hele ledelsen

Fra bil til mobil

Ifølge The Register er ikke dette det første tilfellet hvor Samsung satser på lokal produksjon. 95 prosent av Samsung-mobilene som ble solgt i Bangladesh i 2018, ble produsert nettopp i Bangladesh.

LMC produserer til vanlig biler med merkevaren til Kia. Hvorfor selskapet nå velger å bruke kapasitet ved fabrikken til å produsere mobiler istedenfor biler, er uklart. Men The Register peker på at økte priser på både stål og andre råvarer, samt at fraktkostnadene har gått i været under pandemien, kan være en del av årsaken. 

Ciscos logo på Mobile World Congress i 2022.
Les også

Cisco med ny løsning for autonom sikkerhet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.