PalmOne ser ut til å klare seg

Sterkt salg av Treo 600 ga langt bedre kvartalstall i maskinvareavdelingen til gamle Palm enn ventet.

Sterkt salg av Treo 600 ga langt bedre kvartalstall i maskinvareavdelingen til gamle Palm enn ventet.

Da PDA-produsenten Palm i fjor høst ble offisielt delt i to uavhengige selskaper, PalmSource for programvare og PalmOne for maskinvare, var det få som trodde at den tidligere maskinvareavdelingen ville overleve særlig lenge. Det første kvartalet på egen hånd ble da også ganske miserabel.

    Les også:

Tallene fra selskapets tredje kvartal, offentliggjort i går, tyder på at trenden kan være snudd. I forhold til samme kvartal i fjor – maskinvareavdelingen til Palm ble utskilt i regnskapet lenge før det ble offisielt utskilt som eget selskap – økte omsetningen med 23 prosent til 242,5 millioner dollar. Tapet, inkludert omstruktureringskostnader, ble redusert fra 172,3 millioner dollar til 9,3 millioner. Det tilsvarer 0,20 dollar per aksje, mot analytikernes forventning om 0,33 dollar per aksje i tap.

Opprinnelig hadde PalmOne ventet seg en omsetning mellom 200 millioner dollar og 215 millioner. Grunnen til at de kom så høyt som 242,5 millioner dollar er at de solgte 137.000 eksemplarer av PDA-mobilen Treo 600, mot forventet 105.000.

Dette produktet stammer opprinnelig fra Handspring, et selskap Palm kjøpte tilbake fra gründerne Donna Dubinsky og Jeff Hawkins i fjor sommer. Paret grunnla Palm i 1992 og forlot selskapet etter uoverensstemmelser med den nye eieren 3Com om blant annet produktutvikling. Det er typisk historisk ironi at det nå er Handspring-produktet Treo som redder selskapet – etter at 3Com trakk seg ut.

PalmOnes nåværende sjef, Todd Bradley, mener selskapet vil bli lønnsomt i inneværende kvartal og i hele neste regnskapsår, og viser til at etterspørselen etter Treo 600 fortsatt er større enn det han greier å produsere.

Til toppen