BEDRIFTSTEKNOLOGI

PalmPad registrert som varemerke

Er du i tvil om hva HP vil bruke navnet til?

20. juli 2010 - 09:10

HP er i ferd med å utvikle et nettbrett som kan få navnet PalmPad.

Slik tolkes i hvert fall nyheten om at selskapet nå har søkt om å registrere dette som varemerke.

Navnet klinger i det minste godt, spesielt blant alle som husker hvordan Palm tok markedet med storm med sin PalmPilot på nittitallet. Som kjent ble det den første håndholdte lommedatamaskinen som slo an kommersielt. Palm hadde så sent som i 2000 over 80 prosent av markedet for håndholdte enheter, men ble senere forbikjørt av konkurrentene og tapte alt. (Se Palm - fra seier til tap).

Etter mange års tap, skulle selskapet reise seg med det nye operativsystemet webOS i fjor. Det gikk som kjent galt, og Palm ble i stedet kjøpt opp av HP.

HP har ikke lagt skjul på at de planlegger å bruke webOS i en rekke produkter, til og med skrivere. Etter å ha skrinlagt planene om nettbrettet HP Slate, som kjørte fullversjonen av Windows 7, kommer det ikke som en overraskelse at selskapet nå tar i bruk både navnet og operativsystemet de sikret seg for 1,2 milliarder dollar gjennom oppkjøpet av Palm.

Fra varemerkesøknadene leser vi at PalmPad kan bli å finne i «datamaskiner, maskinvare, programvare, tilbehør, bærbare datamaskiner, håndholdte enheter, PDA-er, elektroniske tavler og mobile digitale elektroniske enheter».

Søknaden ble levert tidligere denne måneden og oppdaget av en rekke amerikanske teknologiaviser denne uken, deriblant Cnet, Gizmodo og Examiner.

Sistnevnte hevder å vite at det kommende webOS-baserte nettbrettet til HP både får (kapasitiv) berøringsskjerm og støtte for stylus (digital penn). Hewlett-Packard holder foreløpig kortene tett til brystet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.