JUSS OG SAMFUNN

Paralympics er best på Internett

Til forskjell fra OL er ikke arrangørene av Paralympics redde for Internett. Hver dag sendes 11,5 timer med direkte video fra lekene ut på nettet.

26. okt. 2000 - 03:12

Da de Olympiske leker gikk av stabelen i Sydney i sommer, var det satt i verk et stort apparat for å hindre noen i å publisere video-opptak på Internett. IOC hadde til og med hyret inn en datarobot til å patruljere nettet, etter press fra det amerikanske TV-selskapet NBC.

Men nå er det Paralympics, de funksjonshemmedes OL, som er i fokus, og der er det ingen som sier nei til video på Internett, skriver Wired News.

New York-selskapet WeMedia har tre videostrømmer fra lekene, og de sender direkte fra lekene halve døgnet, mens resten av døgnet fylles med forskjellige opptak fra Sydney. I tilegg kan man gå inn og finne oppdatert informasjon i tekstform, sammen med bilder fra konkurransene.

- Etter det NBC gjorde med OL visste vi at vi måtte kjøre 'live', sier WeMedias nestsjef Rick Gentile, til Wired.

NBC sendte TV-opptakene fra Australia et halvt døgn etter at alle med nettilgang kunne få sine oppdateringer. Dermed sank også seertallene, og det samme gjorde besøkstallene på TV-selskapets OL-nettsider.


8000 mennesker logget seg inn på WeMedia for å se åpningsseremonien, og siden da har de opplevd solid økning i trafikken, sier Gentile.

De har også kjørt flere eksperimenter, som å tekste sendingene direkte for å tilpasse dem for hørselshemmede.

- Vi synes det har gått veldig bra, tatt i betraktning at vi ikke har reklamert noe særlig. Mennesker fra 92 land har vært innom, og i 88 av disse landene har vi ikke brukt ett øre på reklame, sier grunnlegger og sjef for WeMedia, Cary Fields.

Ifølge Wired sørget organisasjonskomitéen for å splitte opp rettighetene for TV og Internett, og det kunne de gjøre fordi kringkastingsavtalene for Paralympics er langt mindre offensive enn for OL.

- Internett er den ultimate protese, sier Fields til Wired.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.