Parkér musa - unngå sykdom

digitoday har testet en musefanger som gjør slutt på musesyke - parkér musa og vink farvel til plagene.

digitoday har testet en musefanger som gjør slutt på musesyke - parkér musa og vink farvel til plagene.

Etter måneder med diverse museplager, og en rekke forsøk på å bli kvitt dem - inkludert endring av arbeidsstilling, skifte til optisk mus, bytte av stol, regulering av bordben, hyppigere påfyll av kaffe, regelmessig fysisk aktivitet i og utenfor arbeidstiden, anti-senebetennelseskrem i 10-litersbøtter og annet - dukket det endelig opp en løsning som gjorde slutt på museplagene.

Mousetrapper montert ved et tastatur.
Mousetrapper montert ved et tastatur. Foto: Per Christian Stokke
Nærbilde av knappene til Mousetrapper.
Nærbilde av knappene til Mousetrapper. Foto: Per Christian Stokke

Riktignok har Mousetrapper vært på markedet i fem år, men det hjelper lite hvis man ikke vet om den. Det kan også innvendes at Mousetrapper er dyr, med priser fra 1700 til nærmere 2000 kroner.

Men den funker, det er sikkert. Mousetrapper legges ved tastaturet, så smeller man musa inn i stativet, og dermed er det slutt på å vinkle armen ut til høyre eller venstre for å klikke på lenker man ikke kommer til med tabulator-tasten.

Markøren beveges ved å rulle på stangen, som igjen beveger hjulet på den eventuelt medfølgende Microsoft Intellimouse. Venstre- og høyreklikk foretas med de to store knappene i midten, og vil man rulle opp og ned på skjermen er det bare å trykke inn alt-tasten.

Arbeidsflyten forbedret seg merkbart hos denne testeren, siden pekeren alltid er rett under tommelfingeren. Det er også positivt for endel at man kan rote litt mer på høyre side av skrivebordet, i og med at det ikke er noen bevegelig mus som trenger plass.

Det eneste vi har å innvende på Mousetrapper er at selve musefangeren ligger for nært tastaturet, slik at databrukere med grove bondehender og bred albuestilling får problemer.

Forhandlere finnes lettest ved å søke på "Mousetrapper" på norgesdelen av søketjenesten Kvasir.

Til toppen