ØKONOMI

Påskedrama i kryptoselskap

Kryptoselskapet DLTx trekker seg fra satsing på blokkjeder. Samtidig går styreleder av og selskapet henter ny kapital. Aksjen stuper på Oslo Børs.

Selskapet DLTx trekker seg fra blokkjede-satsingen.
Selskapet DLTx trekker seg fra blokkjede-satsingen. Foto: Colourbox
Gunhild HaugnesGunhild HaugnesJournalist
11. apr. 2023 - 10:36

Sent påskeaften meldte DLTXx at selskapet selger seg ut av alle utenlandske driftsselskaper. Dette inkluderer også engasjementet i Filecoin, som er et samarbeid med Storify og Helix. Dette kommer i kjølvannet  nedgang i blokkjede-markedet i fjor.

– Salget av blokkjede-datterselskapene representerer et skifte i vår strategi og er i tråd med vårt mål om å forbedre vår finansielle stilling, sier DLTx-sjef Roger Lund i en børsmelding.

Samtidig skriver selskapet at det ville kreve enorme investeringer for å fortsette satsingen.

Stort underskudd, gjeld og kapitalutvidelse

Økonomien i Dltx har heller ikke utviklet seg i positiv retning. I fjor hadde selskapet en omsetning på 21 millioner kroner, og et driftsunderskudd 187 millioner kroner.

Sikri-toppene Nicolay Moulin og Hege Moe Tveit tar mål av seg til å bygge opp et ledende nordisk programvarehus.
Les også

Børssmell og minus for flere IT-selskaper: Men Sikri har store, nordiske ambisjoner

Nå melder selskapet at styreleder James Haft går av, noe som ble bestemt på et styremøte 2. påskedag. Han og to andre påtar seg samtidig på seg 260 millioner kroner i gjeld.

I meldingen kommer det også frem at selskapet nå vil hente 25,5 millioner kroner i en rettet emisjon.

Stuper på børs

Målet er å redusere selskapets samlede gjeld og gi DLTx et bedre grunnlag for å tilpasse seg endrede markedsforhold, ifølge børsmeldingen. Som en del av avtalen vil DLTx ASA endre navn og innkalle til en ekstraordinær generalforsamling i nær fremtid.

Aksjekursen er ned rundt 35 prosent tirsdag formiddag. Så langt i år har selskapet falt 72 prosent og er verdsatt til 69 millioner kroner.

En arbeider i et datasenter som utvinner kryptovaluta må ha på seg hørselvern for å holde støyen ute. Nå frykter naboer i Trøndelag at en ny fabrikk i etableringsfasen skal skape problemer for nattesøvnen. Illustrasjonsfoto.
Les også

Naboer fortviler over kryptoselskap: – Vi er redde for konstant dur dag og natt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.