BEDRIFTSTEKNOLOGI

Passerer snart én milliard mobiler

Snart vil det være flere mobiltelefoner enn fasttelefoner i verden. Eksplosjonsartet spredning har ført til at det om kort tid være mer enn en milliard mobiler på planeten jorden.

11. feb. 2002 - 13:29

Antallet mobiltelefoner i verden vokste med nesten 40 prosent ifjor, og er beregnet å komme opp i det formidable antallet én milliard iløpet av kort tid.

Dermed er det snart flere mobiltelefoner enn fastlinjer i verden, ifølge International Telecommunications Union.

Ifølge Reuters var det 1,45 millioner faste telefonlinjer ved utgangen av 2001, mot nesten én milliard mobiler.

ITUs talsmann sier det er mulig vi allerede har passert det magiske tallet, i og med at veksten var på 38 prosent ifjor.

Vest-Europa er allerede nesten mettet av pipende, ulende små lomme-kommunikatører, så vekstmulighetene vil være størst i i utviklingsland som Kina og India, skriver nyhetsbyrået.

USA, Kanada og et par andre territorier henger fortsatt etter, mye på grunn av avregningsmetoder som i visse tilfeller belaster både den som ringer og den som blir oppringt for en samtale.

ITU kommenterer samtidig at 3G-lanseringen har gått tregere enn forventet (NB! Ordspill: 3G/treg :-)), akkurat som da andre generasjons mobiltjenester kom på markedet for omtrent et tiår siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.