SIKKERHET

Passordene du lagrer i Apples nettleser kan nå også brukes i Chrome

Apple slipper Icloud Passwords.

En ny passord-funksjon er nå lagt til iCloud-tjenesten.
En ny passord-funksjon er nå lagt til iCloud-tjenesten. Foto: Apple
3. feb. 2021 - 11:00

Om du er blant de som bruker både Windows- og Apple-enheter og har mange passord å holde styr på, blir livet nå litt lettere. Apple har nemlig sluppet et nytt nettlesertillegg som gjør passordbruken mer sømløs mellom plattformene, melder 9to5google.

Det nye nettlesertillegget, som ble lansert i det stille i helgen, heter Icloud Passwords og er tilgjengelig i Chrome-butikken.

Lagrer passord i Icloud-nøkkelringen

Icloud Passwords lar brukeren bruke passordene som man lager i Safari-nettleseren på Apple-enheter med Chrome-nettleseren på Windows-enheter.

Nettlesertillegget lagrer også alle nye passord som man oppretter med Chrome i iCloud-nøkkelringen, slik at det også er tilgjengelig på Apple-enhetene.

Funksjonaliteten er en utvidelse av den eksisterende Icloud for Windows-tjenesten, som lar brukere få tilgang til blant annet bilder, videoer, mail, filer og bokmerker på tvers av plattformene. 

Avslørt i Icloud for Windows-oppdatering

Icloud for Windows ble nylig oppdatert, og den nye passordfunksjonen ble oppdaget i oppdateringsnotatene. 

Som 9to5google peker på har Apple hittil kun sluppet én annen Chrome-utvidelse – iCloud Bookmarks – som ikke har blitt oppdatert på en god stund.

I skrivende stund rapporterer en del brukere for øvrig at den nye utvidelsen ikke fungerer for alle, så det er mulig den krever ytterligere oppdateringer fra Apple.

Les også

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.