PC-er med Radix Protector kan ikke herpes

Israelske Radix har utviklet et kort som på sekunder gjenoppretter den opprinnelige tilstanden til PC-er som av en eller annen grunn nekter å starte.

Radix Technologies Ltd er en israelsk bedrift som primært lager PC-er. De tilbyr også Radix Protector, et PCI-kort som gjør PC-en immun mot herping og brukerfeil. Kortet koster 1276 kroner eks mva, og forhandles av KGS systemer as og IT Løsninger. KGS sier til digi.no at de innrømmer uten videre 20 prosent rabatt hvis du kjøper mellom 11 og 20 kort om gangen.

Kortet skal være meget enkelt å installere og legger minimalt beslag på øvrige ressurser i maskinen, blant annet verken IRQ eller I/O-adresse. Det fungerer under DOS, alle Windows fra 95 til XP, og drivere til Linux skal være på vei. Det "husker" hvordan oppstartsekvens, installert programvare og systemfiler så ut sist PC-en lot seg starte på vanlig måte. Den som har administratorrett til kortet kan bestemme at en bestemt tilstand alltid skal gjenopprettes ved oppstart. Blant andre innstillingsmuligheter er automatisk eller manuell gjenoppretting av forrige tilstand hvis maskinen nekter å boote. Kortet kan også gjenopprette CMOS-data.

Radix Protector skal følgelig kunne beskytte mot alle former for klønete bruk, mislykkede rekonfigurasjoner og installasjoner, krasj og så videre. Ødelegges maskinen av virus, vil kortet gjenopprette tilstanden slik den var før smitten.


I lokalnett kan kortet fjernadministreres gjennom programvare kalt Radix Protector Net. Det betyr at hvis du plutselig oppdager at fem PC-er i kurslokalet plutselig er ute av drift, rekker du fint å gjenopprette dem slik de var i løpet av de få minuttene som gjenstår til neste kurs.

I Israel brukes kortet på alle slags utdanningsinstitusjoner, internettkafeer, offentlige kontorer og så videre.

Til toppen