PC-salget stuper i Norge

Nå har de fleste store bedrifter kjøpt hjemme-PCer til sine ansatte, noe som bråbremser PC-salget, særlig for Compaq og IBM.

Store deler av databransjen har opplevd tørke i det første halvåret, men verst har det gått for PC-bransjen. Ferske tall for PC-salget i første halvår viser en bråbrems for de tre største aktørene i bransjen, viser tall Dagens Næringsliv har samlet inn. I 1999 eksploderte PC-salget takket være gunstige regeler for innkjøp av PCer til ansatte. Nå ser det ut som denne innkjøpsfesten er over, noe som gir stygge utslag for IBM, Compaq og Cinet. Totalt falt PC-salget 21 prosent fra første halvår i 1999.

Les om PC-salget de siste to årene:


Compaq holder PC-toppen i Norge
PC-salget opp 29 prosent
Europeerne kjøper færre PC-erEuropeerne kjøper færre PC-er
Compaq holder PC-toppen i Norge
Dell er størst, IBM er inne i dødsspiral
PC-salget opp 26 prosent

Compaq og IBM har nesten halvert salget sitt, viser tallene fra Dagens Næringsliv. Markedsleder Compaq solgte i første halvår 1999 75.800 maskiner, men så langt i år har selskapet bare solgt 46.700 maskiner. Med en snittpris på 12-13.000 kroner gir dette Compaq Norge et omsetningstap på rundt 350 millioner kroner i første halvår.

Men ikke alle gråter - Toshiba, Hattelco og Bull kan alle vise frem kurver som peker rett til himmels. Hattelco hopper fra 2.500 maskiner til nesten 8.000 maskiner på et år. Toshiba har doblet salget av sine bærbare PCer.

Til toppen