Pebble har samlet inn 20 millioner 

Har slått alle Kickstarter-rekorder.

Pebble har samlet inn 20 millioner 
Pebble Time lanseres snart, og har samlet inn utrolige 20 millioner dollar. Bilde: Pebble

Den nye Pebble-smartklokken har allerede slått alle folkefinanseringsrekorder, og nå har den også passert den magiske 20 millioner dollar-grensen - og det er i skrivende stund timer igjen av innsamlingen. 

Det nest største prosjektet på Kickstarter er den multifunksjonelle kjøleboksen Cooles Cooler, som samlet inn 13 millioner dollar i fjor. På tredjeplassen finner man også Pebble, men sin første smartklokke. 

Pebble Time, som den nyeste modellen heter, har også fått en del nye funksjoner siden sist, takket være den brede pengestøtten.

Tåler vann

Blant annet vil klokken være vanntett med henhold til ISO 22810-standarden, som skal være mer omfattende og mer krevende enn de fleste andre smartklokker. Pebble Time skal dermed tåle svømming, regn, dusj, vask og andre typer hverdagsaktiviteter. Hvert eksemplar skal testes for lekkasjer under produksjonsprosessen.

Les også: Finanseringsrekord for Pebble.

Pebble presiserer at Time vil ikke være dykkersertifisert, selv om de fleste komponentene skal tåle vanndybde på 50 meter.

Samtidig bekreftes det at utviklingsprogramvaren for operativsystemet nå er tilgjengelig for tredjeparter.

Det har vært spekulert i at Pebble har utnyttet oppmerksomheten rundt Apple Watch som lanseres snart, og dermed tjent gode penger på det. Det er likevel ingen tvil om at deres nye klokke ser lovende ut, med fargerikt e-blekk-basert display, nytt operativsystem og nytt design. 

Det kommer også en dyrere, mer elegant variant kalt Pebble Time Steel, som også har bedre batteri. Begge modellene vil lanseres i mai, og skal koste 199 dollar for den vanlige modellen, og 299 dollar for Time Steel.