PENTAGON

Pentagon kansellerer datakontrakt til 10 milliarder dollar

Avlyser den enorme IT-leveransen etter opphetet krangel mellom Amazon og Microsoft.

Det amerikanske forsvarsdepartementet, også kalt Pentagon, avlyser en kjempekontrakt om en skyløsning for alle forsvarsgrener. Microsoft og Amazon har vært i tottene på hverandre under anbudsprosessen.
Det amerikanske forsvarsdepartementet, også kalt Pentagon, avlyser en kjempekontrakt om en skyløsning for alle forsvarsgrener. Microsoft og Amazon har vært i tottene på hverandre under anbudsprosessen. Foto: <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Pentagon,_cropped_square.png">Touch Of Light/Wikimedia</a> (<a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en">CC BY-SA 4.0</a>)
7. juli 2021 - 08:43

I en redegjørelse fra Pentagon heter det at kontrakten vil bli kansellert da den ikke lenger innfrir dagens krav. Departementet vil starte en ny prosess med flere tilbydere.

Det var Microsoft som vant den enorme kontrakten, men Amazon innledet en formell klageprosedyre og hevdet at kontrakten ble tapt av politiske grunner.

– I dagens skiftende teknologiske omgivelser er det blitt klart at den såkalte JEDI-kontrakten, som er blitt sterkt forsinket, ikke lenger innfrir de krav som forsvarsdepartementet stiller, sier en talsmann for Pentagon.

Både Microsoft og Amazon vil bli aktuelle i en ny anbudsrunde, men også andre selskaper vil komme i betraktning.

JEDI-programmet skulle koble alle forsvarsgrener sammen i en skyløsning som skulle bygges på bruk av kunstig intelligens.

Amazon hevdet at selskapet ble stengt ute fra kontrakten fordi tidligere president Donald Trump var ute på et hevntokt mot Amazon og dets eier Jeff Bezos.

Det oppsto nye dataproblemer for elever som skulle ta eksamen onsdag
Les også

Store dataproblemer under VGS-eksamen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.