SIKKERHET

Pentagon-lekkasjene kan stamme fra Discord-chat

En større lekkasje av hemmelige dokumenter fra USAs myndigheter kan ha startet i et chatterom på plattformen Discord, som er populær blant gamere.

USAs forsvarsminister Lloyd Austin har snakket med sin sørkoreanske kollega i etterkant av Pentagon-lekkasjene. Her fra et møte i mars.
USAs forsvarsminister Lloyd Austin har snakket med sin sørkoreanske kollega i etterkant av Pentagon-lekkasjene. Her fra et møte i mars. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
11. apr. 2023 - 10:15

Det var da diskusjonen i et chatterom opprettet på Discord for å snakke om flere ulike temaer dreide inn på Ukraina-krigen, at en bruker begynte å dele tilsynelatende graderte dokumenter, skriver nyhetsbyrået AP.

Discord er en kommunikasjonsplattform ofte brukt i forbindelse med gaming, og den lar brukerne opprette chatterom der de kan kommunisere med lyd, tekst, bilde eller video.

Brukeren delte informasjonen først blandet sammen med sine egne meninger, før vedkommende begynte å dele bilder av dokumenter med bretter i dem. AP har intervjuet en person som sier han var medlem av chatterommet, men kunne ikke uavhengig bekrefte flere av detaljene han kom med, og chatterommet har blitt slettet.

Vis mer

Dokumentene synes å ha gått upåaktet hen utenfor chatterommet inntil for noen uker siden, da de begynte å spre seg på andre sosiale medier og i noen tradisjonelle medier.

Dokumentene ser ut til å være i samme format som brifingene landets ledere får om nasjonal sikkerhet. Men enkelte av de lekkede dokumentene ser ut til å ha blitt manipulert, ifølge USAs forsvarsdepartement Pentagon, som kaller lekkasjen en stor sikkerhetstrussel.

En større lekkasje av hemmelige dokumenter fra USAs myndigheter kan ha startet i et chatterom på plattformen Discord, som er populær blant gamere. <i>Foto:  Jeff Chiu / AP / NTB</i>
En større lekkasje av hemmelige dokumenter fra USAs myndigheter kan ha startet i et chatterom på plattformen Discord, som er populær blant gamere. Foto:  Jeff Chiu / AP / NTB
Pentagon mener Hikvision forsøker å kamuflere salg til amerikanske myndigheter, til tross for forbudet som kom i november 2022. Praksisen forekommer også i Norge, viser dokumenter fra myndighetene.
Les også

Pentagon: Hikvision forsøker å omgå forbudet mot salg i USA

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.