Pentium 4 lanseres mandag

Etter flere forsinkelser og mye bråk: Intel skal visstnok lansere sin 1,4 GHz-prosessor idag.

Etter flere forsinkelser og mye bråk: Intel skal visstnok lansere sin 1,4 GHz-prosessor idag.

Brikkegiganten Intel kommer til å begynne utkjøringen av sin nyeste prosessor, Pentium 4, idag.

Prosessoren skal leveres i 1,4 GHz-versjon, men analytikere sier til nyhetsbyrået Reuters at den skal opp i hastigheter på 10 GHz iløpet av de neste fem årene. Allerede tredje kvartal neste år skal de opp i 2 GHz.

Pentium 4 baserer seg på en helt ny mikroarkitektur enn dagens Intel-brikker. Den skal være dobbelt så stor som dagens Pentium III, og har 42 millioner transistorer - 50 prosent mer enn forgjengeren.

For spillinteresserte frister selskapet med 44 prosent raskere Quake III Arena. Intel satser fortsatt på Rambus, iallefall inntil videre.

Allerede neste år skal flere av Intels anlegg oppgraderes til 0,13 mikron-teknologi, en forbedring fra dagens 0,18 mikron.

Server-utgaven av Pentium 4, med kodenavn "Foster", skal lanseres i 1,5 GHz i første halvår, sa selskapet på en analytikerkonferanse tidligere i høst.

Ifølge en av IDCs analytikere, vil PC-er med Pentium 4 installert koste minst 22.000 kroner - og det uten skjerm og i USA.

digitoday.no kommer tilbake med mer informasjon om den siste Pentium-lanseringen etter at dagens pressekonferanse hos Cinet og Intel i Oslo er avsluttet.

Til toppen