BEDRIFTSTEKNOLOGI

Personvern med åpen kildekode.

Personvernsaktivistene bak Freedom.net åpner nå kildekoden på sitt program, som lar deg surfe nettet anonymt.

24. okt. 2000 - 04:11
Zero-Knowledge Systems Inc slipper nå kildekoden til det de kaller sin 'personvernklient' Freedom for Linux.

Med klientprogramvaren kan man benytte Freenet.net til å surfe forholdsvis anonymt, ved å opprette inntil fem forskjellige pseudonymer slik at nettstedene du besøker ikke kan samle personopplysninger om deg. Alle cookies blir assosiert med Freedom.net, slik at annonsørene ikke kan vite at det er du som har vært på sidene.

Selskapet skal fortsatt ta seg betalt for tjenesten, men legger altså ut klienten for fri nedlasting og kompilering i de tusen hjem. Bakgrunnen for dette er at selskapet føler at det å kjøre 'open-source'-politikk for programvaren er med på å sikre at den blir bedre og sikrere.

Eierne av det åpne krypteringsprogrammet PGP understreket det samme poenget etter at en tysk programmerer fant en alvorlig feil med en versjon av Pretty Good Privacy.


Planen er også å åpne koden på alle de forskjellige teknologiene som er involvert i Freedom-nettverket, og neste skritt i løypa er å slippe kildekoden til Windows-klienten, står det i pressemeldingen.


Neste generasjon ferdig klient for Windows 95/98, 2000, NT, ME og Linux skal slippes rett før jul i år, og selskapet lover en Mac-versjon iløpet av neste år.

Ved å klikke på denne teksten kommer du til en nettside med mer opplysninger om, og muligheter for å laste ned kildekoden til Linux-versjonen.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.