BEDRIFTSTEKNOLOGI

Personvern med åpen kildekode.

Personvernsaktivistene bak Freedom.net åpner nå kildekoden på sitt program, som lar deg surfe nettet anonymt.

24. okt. 2000 - 04:11

Zero-Knowledge Systems Inc slipper nå kildekoden til det de kaller sin 'personvernklient' Freedom for Linux.

Med klientprogramvaren kan man benytte Freenet.net til å surfe forholdsvis anonymt, ved å opprette inntil fem forskjellige pseudonymer slik at nettstedene du besøker ikke kan samle personopplysninger om deg. Alle cookies blir assosiert med Freedom.net, slik at annonsørene ikke kan vite at det er du som har vært på sidene.

Selskapet skal fortsatt ta seg betalt for tjenesten, men legger altså ut klienten for fri nedlasting og kompilering i de tusen hjem. Bakgrunnen for dette er at selskapet føler at det å kjøre 'open-source'-politikk for programvaren er med på å sikre at den blir bedre og sikrere.

Eierne av det åpne krypteringsprogrammet PGP understreket det samme poenget etter at en tysk programmerer fant en alvorlig feil med en versjon av Pretty Good Privacy.Neste generasjon ferdig klient for Windows 95/98, 2000, NT, ME og Linux skal slippes rett før jul i år, og selskapet lover en Mac-versjon iløpet av neste år.

Ved å klikke på denne teksten kommer du til en nettside med mer opplysninger om, og muligheter for å laste ned kildekoden til Linux-versjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.