PGP inngår pakt med "fienden"

Pretty Good Privacy - krypteringen som skulle beskytte privatpersoners e-post fra spioner - skal brukes til å sikre Linux-versjonen til selveste storebror: National Security Agency.

PGP, Pretty Good Privacy, har inngått partnerskap med National Security Agency for å sikre etteretningsorganisasjonens åpne Linux-versjon, SELinux.

Pretty Good Privacy ble grunnlagt av kryptoentusiast Phil Zimmerman, som ville at privatpersoner skulle ha muligheten til å skaffe seg kryptering bra nok til å beskytte sin kommunikasjon mot spioner.

PR Newswire skriver at kontrakten er verdt i underkant av 11 millioner kroner.

PGP er nå eid av Network Associates, og selskapets ekspertise skal inn og assistere NSA med sikringen av platformer med åpen kildekode.


- Open source-plattformen gir oss et grunnlag for å utvikle nettkommunikasjon og forretningsstrategi, og vårt arbeid skal sørge for at byggesteinene er sikre, sier Terry Benzel, sjefen for NAI Labs.

Målet med samarbeidet er å lage et åpent system som er trygt nok til industri- og militærbruk, i tillegg til å være administrasjonsvennlig nok for store selskaper med omfattende sikkerhetskrav.

Til toppen