Photoshop for amatører

En ny versjon av Adobe Elements gir amatørene et komplett digitalt mørkerom for digitale bilder. Billig er det også.

En ny versjon av Adobe Elements gir amatørene et komplett digitalt mørkerom for digitale bilder. Billig er det også.

Adobe Elements 2.0 er et bilderedigeringsprogram spesielt tilpasset fotoentusiaster og amatørfotografer. Funksjonene i programmet gjør det nå enda enklere å redigere egne digitale bilder for å skrive dem ut, sende dem med e-post eller publisere dem på web.

Photoshop Elements 2.0, som er amatør- eller billigversjonen av kongeprogrammet Photoshop, inneholder funksjoner som skal gjøre det enkelt å rette opp de grove feil folk gjerne begår med sine digitalkamera.

For eksempel har programmet funksjoner som gjør det mulig for brukeren å justere lys og farge samlet i ett vindu. Samtidig kan brukeren sammenlikne de nye justeringene med orginalbildet som kan vises simultant i et annet vindu på skjermen. Gjennom hele redigeringsprosessen er det alltid en rekke hjelpefunksjoner enkelt tilgjengelig. Via forskjellige instruksjoner i programmet kan brukeren steg-for-steg lære seg ulike funksjoner for hvordan redigeringsresultatet kan forbedres ytterligere.

I versjon 2.0 kan man eksempelvis nå søke på funksjoner ved å skrive inn søkeord i et eget vindu på verktøypaletten. Videre gjør den nye fil-leseren det mulig å granske bilder på forhånd og sortere, organisere og sende bilder via e-post uten å måtte åpne selve bildene.

Den forbedrede funksjonen for fargevariasjoner inkluderer nå til og med tips og forhåndsvisning av fargejusteringer i sanntid. Den nye "selection brush" maskerer enkelt uønskede deler av fotografiet. Versjon 2.0 inneholder også nye effekter for fargepensler og kan nå simulerer olje, vannfarger, kull, pastellfarger og ulike strukturer.

Brukeren kan også behandle sekvenser fra videoklipp som er lagret som stillbilde og redigere eller videresende disse.

For at man ikke skal trenge å lime inn eller vedlegge en mengde separate bilder i e-postmeldinger kan man i Photoshop Elements 2.0 nå enkelt lage egne presentasjoner i Adobes anerkjente og meget utbredte PDF-format (Portable Document Format).

Photoshop Elements 2.0 støtter de seneste versjonene av operativsystemene for Windows og Macintosh, inklusive Windows XP og Mac OS X, og kommer til å ligge i butikkene i løpet av august måned (den engelske versjonen vil koste rundt 800 kroner før momsen legges til, får digi.no opplyst).

Til toppen