Photoshop for OS X krabber nærmere

Adobe Photoshop kommer snart for Mac OS X. Det er viktig både for Adobe og Apple, for uten applikasjoner er det mindre interessant å benytte operativsystemet. Denne uken kom også Illustrator.

Mac OS X ble lansert i ny og friskere versjon (10.1) for ikke lenge siden. Det ble sett på som et lite gjennombrudd for operativsystemet, som Apples PR-gjeng har valgt å kalle "verdens mest avanserte".

Men det er også enighet om at det ikke vil ta av, avansert eller ikke, i den viktigste delen av Apples sluttbruker-kundegruppe, før det kommer nok applikasjoner til OS X. Og en av de mest ettersøkte har hittil vært Adobes Photoshop.

Nylig lanserte Adobe sin Illustrator-pakke for OS X, og nå ser det ut til at ventetiden for Photoshop kan bli kort. Ifølge The Register har Adobe gitt seg selv en seksmåneders frist på lansering av alle sine viktigste pakker, og en kilde i selskapet hevder nå at Photoshop er på vei mot sluttstadier av beta-testing.

Det betyr at Adobe kan komme til å lansere sakene allerede under Macworld Expo i San Francisco i januar. Samtidig er det snakk om at vi kanskje får både filmredigeringspakken Premiere, animasjonsprogrammet LiveMotion og flere andre applikasjoner til den tid.

Men før den tid ser det ut til at både After Effects og GoLive vil slippes - kanskje så tidlig som i desember, skriver Register.

Til toppen