Pirat-raidene fortsetter

Jakten på warez-undergrunnen fortsetter. Hittil har amerikansk politi huket 30 personer, og raidene fortsetter.

Jakten på warez-undergrunnen fortsetter. Hittil har amerikansk politi huket 30 personer, og raidene fortsetter.

USAs føderale politi, FBI, har lagt sin tunge labb på skulderen til rundt 30 påståtte programvare- og filmpirater de siste ukene, etter at de siste raidene mot internasjonale piratnettverk startet.

Politi over hele verden banket på dørene til det som hevdes å være medlemmer av den løse organisasjonen Drink or Die. Ingen av de 30 som ble tatt inn til avhør skal ha blitt arrestert, men raidene pågår ennå på skoler og universiteter i USA, ifølge Reuters. Blant de som etter hvert har skaffet seg advokater for å forhandle om avtaler med myndighetene, er folk på ledernivå i store bedrifter.


Etterforskerne har beslaglagt mer enn 200 harddisker som skal ha blitt brukt til å lagre piratkopiert film og programvare for distribusjon.

USAs justisdepartement opplyser at de som eventuelt blir funnet skyldige i å ha deltatt i piratringen, kan risikere fem års fengsel per sak. Politiet fokuserte mye av energien på universiteter og andre, lignende institusjoner med stor båndbredde og løse sikkerhetsrutiner. Også norske universiteter og høyskoler har vært brukt til slik virksomhet.

Til toppen