Piratbande kopierte Microsofts hologram

Etter 14 måneders etterforskning slo FBI til mot en piratbande som greide å etterlikne hologrammet som Microsoft preger sine nyeste CD-er med.

Hologrammet var reprodusert på gjennomsiktig plast og limt på de piratkopierte CD-ene. På originalene til blant andre Windows Me er hologrammet brent inn i selve CD-en. En talsperson for Microsoft sa at vanlige folk antakelig ikke ville merket forskjellen, selv om det falske hologrammet lett lot seg skrelle av CD-ene.

Det føderale politiet Federal Bureau of Investigation (FBI) beslagla CD-ene med de falske hologrammene da det slo til mot en piratbande det hadde etterforsket i 14 måneder i nært samarbeid med Microsoft. Det ble beslaglagt kopier av Windows 98. Office 2000, Windows NT Server og Windows Me med en verdi på til sammen 10,5 millioner dollar.

Fire menn av taiwansk opprinnelse ble arrestert, og en femte er etterlyst. Piratkopiene ble laget fra originaler smuglet fra Microsofts anlegg i Asia. FBI karakteriserte virksomheten som avansert organisert kriminalitet.

Ifølge Microsoft er det verden over de siste to årene beslaglagt 6,6 millioner piratkopier av selskapets programvareprodukter. Piratkopiene representerer verdier på rundt to milliarder dollar.

Til toppen