Platebransjen jager Internett-kaféer

Platebransjen har sett seg lei på at Internett-kaféer opererer som kopieringssentraler for pirat-musikk. Nå truer de med søksmål.

Platebransjen har sett seg lei på at Internett-kaféer opererer som kopieringssentraler for pirat-musikk. Nå truer de med søksmål.

En Internett-café i Trondheim ble nylig 'overtalt' til å hive ut programmene Napster og AudioGalaxy fra sine maskiner, samt å sjekke grundigere hva folk brenner på CD-ene i kaféens brenner.

Det var platebransjens interesseorganisasjon, IFPI som banket på døren til Cafédotcom i Kongensgata 19 i Trondheim.

- Vi vil stoppe en utvikling der internettkaféer blir til kopieringssentraler. Vi har sett en tendens der caféene sitter med fullt nettutstyr og brennerutstyr, i tillegg til å selge blanke CD-plater, sier IFPI-direktør Sæmund Fiskvik til digitoday.

Han sier IFPI ikke vil akseptere at kaféene opererer med et "kom hit, brenn musikk og betal oss"-prinsipp.

Daglig leder for Cafédotcom, Torbjørn Hermstad, sier de ikke hadde lyst til å ta opp kampen med IFPI.

- De kjørte knallhardt på oss, uten å undersøke hva eventuelle andre gjør. Det ble vel lastet ned og brent litt musikk i begynnelsen, men det var mest grunnet uvitenhet fra vår side. Alt som blir brent nå blir kontrollert, sier han.

Han sier de ikke var hundre prosent enige i at de måtte stoppe virksomheten, men at det uansett ikke var snakk om særlig mye penger.

- Det var ikke akkurat noe problem for oss å sperre dette, og vi ønsker selvfølgelig å drive etter boka, understreker Hermstad.

Dagensspørsmål


Hva synes du om platebransjens fremferd i forhold til internettkaféer?

Bransjen har ingenting med hva folk gjør på internettkaféene
Den har all rett til å stoppe internettkaféer som 'kopisentraler'
Vet rett og slett ikke

Trykk her for å se resultatet så langt

Til toppen